Børs og finans

Anbefaler ti aksjer

Artikkel av: Stian Jacobsen
21. april 2017 - 12.10

Fredag 21. april er det ni nye aksjer i Norden Topp 10. Dermed består listen av tre svenske, en norsk, en dansk og fem finske aksjer.

Tomra er ukens norske aksje.

1.   YIT-Yhtymä(YTY1V.HEX) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 6.8 (0.11)

YIT-Yhtymä ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Kursen har også brutt et motstandsnivå og gitt kjøpssignal fra langsiktig trading range. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 6.60 euro og videre oppgang er dermed signalisert. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

2.   NCC B(NCCB.ST) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 227.4 (0.4)

NCC B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 222 kroner. Videre oppgang til 239 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 226 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

3.   Tomra Systems(TOM.OL) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 98.5 (-1)

En tilnærmet horisontal trend er brutt opp. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og Tomra Systems har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 98.70 kroner. Videre oppgang til 112 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 96.00 kroner. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

4.   Elekta B(EKTAB.ST) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 86.3 (0)

Elekta B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 82.47 kroner. Videre oppgang til 92.75 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 84.00 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

5.   Ambu B(AMBUB.CO) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 324.9 (5)

Ambu B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Kursen har også brutt et motstandsnivå og gitt kjøpssignal fra langsiktig trading range. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 315 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 315 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

6.   Clas Ohlson B(CLASB.ST) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 148.5 (-1.5)

Clas Ohlson B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 146 kroner. Videre oppgang til 170 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 144 kroner og motstand ved ca 166 kroner. Volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Dette styrker trendbildet. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

7.   Uponor(UPONOR.HEX) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 17 (0.26)

Uponor ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 16.70 euro og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt.

8.   Ramirent(RMR1V.HEX) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 7.88 (0.18)

Ramirent ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 7.31 euro. Videre oppgang til 8.72 euro eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 7.60 euro. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 7.60 euro ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

9.   Nokian Tyres Plc(NRE1V.HEX) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 38.12 (0.04)

Nokian Tyres Plc har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 35.88 euro. Videre oppgang til 42.43 euro eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 33.30 euro. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

10.   Outokumpu(OUT1V.HEX) - 20. apr 2017. Siste sluttkurs: 9.2 (0.29)

Outokumpu viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Kursen har reagert tilbake etter et mulig falskt brudd på en dobbel-topp-formasjon. Etablert notering under 9.00 euro vil igjen gi nye negative signaler til aksjen, mens brudd på motsatt side av formasjonen vil være et sterkt kjøpssignal. Aksjen tester støtten ved ca 9.00 euro, noe som kan gi en reaksjon opp. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig trendbrudd ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.