Børs og finans

De norske aksjene i USA og Canada

Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada tirsdag kveld.

John Fredriksen - Foto: Scanpix

John Fredriksen - Foto: Scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
5. april 2017 - 07.10

Energisektoren bidro til at de amerikanske børsene endte opp tirsdag kveld. Dow Jones klatret 0,2 prosent til 20.689,24, mens den bredere S&P 500-indeksen steg 0,1 prosent til 2.360,16. Teknologitunge Nasdaq endte opp 0,1 prosent til 5.898,61.

Investorene er spent på møtet mellom president Donald Trump og hans kinesiske kollega Xi Jinping, samt fredagens viktige arbeidsmarkedsrapport (Non-farm payrolls), melder Marketwatch.com.

Blant de norske aksjene notert i USA utmerket John Fredriksen-dominerte Seadrill seg med et kursras på hele 55,69 prosent til 0,7399 dollar. Det kraftige fallet kommet etter gårsdagens melding om at selskapet nå har inngått en avtale med bankene om forlengelse av flere nøkkeldatoer

Selskapet påpekte også at de ikke har kommet frem til endelige betingelser i restruktureringen. De tror imidlertid at den vil kreve betydelige nedskrivninger eller konvertering av sin utestående obligasjonsgjeld, samt nedskrivning, tap eller betydelig utvanning for de andre interessentene, noe som gjør at selskapets aksjonærer trolig «vil få minimalt igjen for sine eksisterende aksjer».