Børs og finans

Elektriker tjente 1,8 mill. på børshopp

Skipseletriker Eigil Ingvar Thom har truffet godt på gårsdagens børsvinner og et Kjell Inge Røkke-selskap.

Foto: AP

Foto: AP

Artikkel av: Eline Hvamstad
20. april 2017 - 08.00

Onsdag ble det kjent at skipsutstyrsleverandøren Scanship onsdag kommet nærmere en avtale om å bli solgt. Det er gode nyheter for skipselektriker Eigel Ingvar Thom, skriver DN. 

Ifølge avisen gikk han inn i Scanship Holding i fjor og eier nå i overkant av fem millioner aksjer i selskapet, som etter gårsdagens oppgang på nær 30 prosent på Oslo Børs gir hobbyinvestoren fra Vestfold en pen papirgevinst på 1,8 millioner kroner bare på noen få timer. 

– Jojo, jeg har jo vært med på dette før. Det går opp og det går ned. Jeg er ikke så veldig opptatt av det, men det er jo moro når det går den veien, sier Thom til DN, om onsdagens gevinst. 

Men skipselektrikeren har tjent enda bedre på et annet selskap opp igjennom årene, skriver avisen og sikter til at han også eier 2,27 prosent av aksjene i American Shipping, hvor Kjell Inge Røkke er hovedaksjonær. 

Ifølge Thom har han tjent godt over 30 millioner kroner på å satse på rederiaksjen etter den krasjet fra sin storhetstid fra 2006 til 2008 og lå skadeskutt frem til april 2013. 

– Jeg sitter ganske standhaftig i American Shipping. Får de opp produksjonen i Amerika igjen nå, så kommer ratene også. Der sitter jeg veldig rolig, sier Thom, som i 2015 realiserte 10 millioner kroner av gevinsten.