Børs og finans

- Jeg er som vanlig short

Investor og rådgiver Håvard Nesheim mener markedene er dyre og i tillegg er han urolig for geopolitisk uro.

Artikkel av: Eline Hvamstad
21. april 2017 - 08.18

- Jeg er som vanlig short, sa investor og rådgiver Håvard Nesheim da han gjestet HegnarTV onsdag. 

- Det lønner seg ikke å være short over tid, men i det jeg er inne i nå, så er jeg short. Jeg syns det er altfor mye geopolitisk uro, og så er markedene ikke spesielt rimelige. Det som holder de oppe er at man ikke har noen alternative muligheter. De er null. Og så ser ikke eiendomsmarkedet spesielt sprekt ut. Det ser heller farlig ut, sa Nesheim.

Hva er du short?

- Nå er jeg short bank, markedet og det amerikanske markedet. Jeg gikk ut av Statoil-shorten i går(red.anm: tirsdag 18.april), også er jeg ute av shorten i Norwegian. Nå er det så mange som shorter, så da skal det gjerne opp igjen, sier Nesheim.

Hva med Tesla, der sitter mange short?

- Nei, jeg tør ikke det, ler Nesheim, før han fortsetter;

- Hvis du husker den Porsche-dealen, hvor mange gikk helt bananas, var det noen som brant alle pengene sine. Nei, jeg prøver å holde meg til ting jeg tror jeg har litt greie på, sier Nesheim.