Børs og finans

Kjos er et skritt nærmere Argentina

Flyselskapet Norwegian planlegger å investere rundt 37 milliarder de neste årene på sin satsing i Argentina.

Bjørn Kjos. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Bjørn Kjos. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
14. april 2017 - 07.01

70 fly på fire baser skal betjene 146 ruter.

Målet er å fly 18,2 millioner passasjerer i året, både på innenriksruter og på ruter til andre land i Sør-Amerika, samt langdistanseflyginger til Nord-Amerika og Europa, skriver Dagens Næringsliv(DN) og viser til et oppslag i La Nación. Den argentinske avisen omtaler en presentasjon Norwegian har levert inn til luftfartsmyndighetene i landet.

– Vi kan bekrefte at vi har søkt om en driftstillatelse i Argentina og i den forbindelse har vi skissert fremtidige muligheter for flyginger. Vi er fortsatt i planleggingsfasen, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN. Han understreker at godkjennelser fra myndighetene er avgjørende for å kunne sette i gang.

Selv om Norwegian har hatt øynene på Argentina en stund, har ikke omfanget av satsingen vært kjent. Fra en forsiktig begynnelse med seks fly i Argentina, er målet å vokse til å ha en flåte på 70 fly basert på fire baser i løpet av fem til åtte år. Ifølge La Nación er det snakk om investeringer på rundt 37 milliarder kroner.

Norwegian forventer å starte flygninger mellom Buenos Aires og London allerede i november i år.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.