Børs og finans

- Misfornøyd med Tesla? Kjøp Ford!

Tesla-gründer Elon Musk svarer på tiltale.

Artikkel av: Eline Hvamstad
14. april 2017 - 07.20

En gruppe Tesla-investorer har inntrengende bedt gründer Elon Musk om å ansette to direktører, som ikke er under direkte kontroll av Musk selv. Forslaget har ikke falt i god jord hos Musk, skriver danske Børsen.

Oppfordringen fra aksjonærene kom uken etter at Tesla - i en kort periode, var verden største bilprodusent, målt i børsverdi.

Aksjonærene retter oppmerksomhet mot at Teslas toppledelse og organisasjon ikke har endret seg siden selskapet gikk på børs.

- Vi forventer at selskaper endrer karakter rent ledelsesmessig når det går fra privat til børsnotert. Men med Tesla har det ikke skjedd noen endringer etter børsnoteringen, skrev en investorgruppe tidligere denne uken. 

Musk brukte Twitter til å gi svar på tiltale onsdag:

- Denne investorgruppen burde kjøpe Ford-aksjer. Deres måte å lede et selskap på er fantastisk..., skrev Tesla-gründeren på Twitter.

Videre skal Musk senere ha tvitret at han ville følge opp selskapets løfter om å ansette flere direktører, men poengterte at det ikke hadde noen forbindelse med investorutspillet tidligere i uken.