Børs og finans

Ser ingen Frexit-risiko - børsene stiger i Asia

Seniorøkonom stresser ikke.

Foto: AP Photo/Lee Jin-man.

Foto: AP Photo/Lee Jin-man.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
21. april 2017 - 08.00

De fleste asiatiske børsene stiger fredag.

I Tokyo endte Nikkei opp 1,03 prosent til 18.620,75, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 1,07 prosent til 1.488,58.

Foreløpige tall viste fredag at Nikkei PMI-indeks for industrisektoren i Japan steg fra 52,4 i mars til 52,8 i april.

I Shanghai er large cap-indeksen CSI 300 og Shanghai Composite-indeksen ned 0,2-0,3 prosent.

Hang Seng i Hong Kong stiger 0,1 prosent, Kospi 200 i Sør-Korea 0,9 prosent og Sydney-børsen 0,6 prosent.

Skattesnakk i USA

Investorene lar seg oppmuntre av løftet på Wall Street, trigget av uttalelser fra USAs finansminister om at Trump-administrasjonens har planen om en skattereform klar «veldig snart».

CNBC minner dog om at den amerikanske presidenten og hans venner tidligere har kommet med tidsfrister de ikke har møtt.

- Hvis dette er et slags gjennombrudd, vil det være positivt for aksjer. Men investorer kan bli nødt til å moderere sine forventninger til skattereformen, sier direktør Edward Campbell for den Prudential Financial-eide forvalteren QMA til nettstedet.

- Ingen «Frexit»-risiko

Ellers preges opptakten til første runde i det franske presidentvalget i helgen av terroraksjonen i Paris torsdag kveld.

Én politimann ble drept og to ble skadet i skyteepisoden på paradegaten Champs d'Elysses, og valginnspurten er nå satt på vent.

Når det gjelder usikkerheten rundt utfallet av valget, er seniorøkonom Vishnu Varathan i Mizuho Bank nokså avslappet i forhold til risikoen for en «Frexit» - at Frankrike vil søke ut av EU.

- En Le Pen-seier i denne runden er ganske fjernt fra «Frexit»-risiko. Selv om Le Pen blir president, er det et langt lerret å bleke å skulle samle støtte og å få en «Frexit»-avstemning på bena. Enkelt sagt er «Frexit» ingen umiddelbar risiko, uansett, utfall, skriver han i et kundenotat fredag.

Asia-oversikten her.