An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Ser stor oppside i Hydro

Meglerkjempen Morgan Stanley ser oppside i Hydro-askjen på 23 prosent i ny oppdatering. 

Artikkel av: John Inge Seljehaug
21. april 2017 - 13.26

Morgan Stanley gjentok torsag sin anbefaling av Norsk Hydro og flere aluminiumsselskaper.  Dette mener meglerhuset i hovedsak skyldes at prisingen av aluminiumsaksjene fortsatt ikke har tatt inn over seg Kinas prioritering av forurensningsbekjempelse og tilbudssidereform, ifølge Bloomberg News og TDN Finans.

«Dette driver vårt utgangspunktscenario, og medfører en oppside på 23 prosent på våre foretrukne aluminiumsaksjer», skriver Morgan Stanley i oppdateringen.

Hydro-aksjen er den mest omsatte aksjen fredag og stiger fredag 2,54 prosent, og handles i skrivende stund for 50,50 kroner. Aksjen har steget 22 prosent så langt i år, men har slanget seg tre prosent den siste måneden.

Tror nedturen er over

Rapporten til Morgan Stanley kommer etter direktiv fra kinesiske myndigheter som Citigroup tror kan stenge elleve prosent av fabrikkene, ifølge Bloomberg. Meglerkjempen mener fokuset vil være rettet mot produksjonskapasitet i resten av verden og har et positivt syn på situasjonen fremover.

«Den ti år lange nedturen i resultater for aluminiumsektoren nå kan være over», skriver Morgan Stanley.