Børs og finans

Yahoo-topp tjener 1,6 mrd. på salg

Marissa Mayer har langt fra lykkes i stillingen som toppsjef for Yahoo, men lønn og godtgjørelse ved salg av selskapet er det ingenting å utsette på. 

Artikkel av: Eline Hvamstad
25. april 2017 - 08.19

8. juni stemmer Yahoos aksjonærer om de skal selge selskapet til Verizon Communications for 4,48 milliarder dollar eller om lag 38,6 milliarder kroner, skriver CNBC.

Ifølge nettstedet er det på forhånd ventet at resultatet vil bli «ja», som betyr slutten på toppsjef Marissa Mayers fem år lange mislykkede innsats med å gjenoppbygge Yahoo til det nettpioneren en gang var.

Men ifølge CNCB går ikke Mayer tomhendt fra toppstillingen. 

Hennes aksjebeholdning i Yahoo, aksjeopsjoner og begrensede aksjeenheter er verdt 186 millioner dollar eller om lag 1,6 milliarder kroner, basert på mandagens aksjekurs.

Den kompensasjonen, som vil materialisere seg ved salg, inkluderer ikke Mayerss lønn og bonuser de siste fem årene, eller verdien av aksjer Yahoo-sjefen allerede har solgt.

Ifølge CNCB skal Marissa Mayer alt i alt sitte igjen med over 200 millioner dollar eller 1,7 milliarder kroner etter fem år som toppsjef i Yahoo.