Børs og finans

Andresen-sjef går på dagen: - Et livsstilsvalg

Swix-sjef Ulf Bjerknes vil ha arbeidspause «en stund fremover».

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Eline Hvamstad
4. mai 2017 - 07.20

Toppsjefen ski- og sportsutstyr-produsenten Swix, Ulf Bjerknes, sier opp med øyeblikkelig virkning etter ni år i sjefsstolen, ifølge en melding onsdag, skriver DN. 

Avisen opplyser om at Swix er eid av Ferd-konsernet, investeringsselskapet til milliardær Johan H. Andresen og familien hans.

– Ulf har vært svært viktig for oss i den perioden hvor selskapet har gått fra å være en ledende leverandør til folk som er glad i å gå og kjøre på snø, til å være en bedrift som gir folk bedre opplevelser året rundt. Jeg håper vi kan benytte oss av Ulf sin kompetanse i fremtiden, sier Andresen i en kommentar til avisen.

Ulf Bjerknes forteller til DN at han slutter for å kunne dyrke egne interesser og sin fysiske form etter nærmere ti år i Swix og tyve år i sportsbransjen.

– Dette er veldig enkelt. Det er et livsstilsvalg. Jeg har jobbet ekstremt mye i mange år. Det er litt som jeg har sagt til ansatte at nå har jeg brukt ekstremt mye tid på å gjøre alle andre fornøyde og rikere i mange år. Nå skal jeg følge opp egne interesser, sier Bjerknes til DN.