Børs og finans

BW Offshore-sjefen: - Vi holder budsjettet

Carl Arnet lover at Catcher-prosjektet blir gjennomført innenfor budsjett-rammen på 1,2 milliarder dollar. 

Carl Arnet. Foto: Finansavisen

Carl Arnet. Foto: Finansavisen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
29. mai 2017 - 11.32

En del av betalingene på BW Offshores (BWO) Catcher-prosjekt har blitt utsatt, noe som er årsaken til selskapets lave driftsinvesteringer i første kvartal. Selskapet er imidlertid ikke i tvil om at prosjektet vil gjøres innenfor budsjett, og estimerer at rundt 350 millioner dollar gjenstår, melder TDN Finans. 

BW Offshore la mandag frem en kvartalsrapport hvor investeringene beløp seg til snaue 54 millioner dollar, mot 88 millioner i samme kvartal i fjor.

Det relativt lave nivå overrasket enkelte analytikere, ettersom BW Offshore er midt i byggingen av FPSOen «Catcher», som er budsjettert å koste 1,2 milliarder dollar.

- Det har jo vært store forsinkelser på skroget, så da har betalingene for skroget også blitt utsatt. Men vi har også på generell basis brukt penger mye senere enn vi på forhånd hadde trodd, noe som har vært svært positivt for prosjektøkonomien, sier konsernsjef Carl Arnet til TDN Finans.

- Vi ligger fremdeles betydelig lavere enn der vi hadde trodd at vi skulle være, så vi kommer ikke til å sprekke budsjettet. Hittil har vi brukt rundt 850 millioner dollar og da gjenstår det rundt 350 millioner. Vi skal holde oss innenfor det, forsikrer Arnet.

Les også: BW Offshore tapte 15 mill. dollar

Byr på nye prosjekt

I starten av april inngikk BW Offshore en partneravtale med den kinesiske finansgruppen ICBC for felles satsning på store infrastrukturprosjekter offshore fremover. Nå avslører Carnet at selskapet aktivt byr på et prosjekt i Brasil.

- I tillegg vil vi jobbe mot realisering av prosjekter som Dussafu, altså prosjekter som kanskje ikke er utbyggbare ifølge konvensjonell tenking. På slike prosjekter kan vi komme til oljeselskapene og tilby løsninger med eksisterende FPSOer og potensielt alternative produksjonsprofiler, som gir god prosjektøkonomi. Lærdommen vi tar fra Dussafu blir i så måte viktig for oss, sier Arnet til nyhetsbyrået.

Les også: BW Offshore opplever økt aktivitet, men ser fortsatt utfordrende marked