Børs og finans

Bedring for A.P Møller Mærsk - rigg og supply tynger

Det danske industrikonglomeratet la frem tall for 1.kvartal torsdag. 

Maersk Mc-Kinney Moller Foto: AP Photo/Polfoto, Per Rasmussen

Maersk Mc-Kinney Moller Foto: AP Photo/Polfoto, Per Rasmussen

Artikkel av: Are  Strandli
11. mai 2017 - 09.14

A.P Møller Mærsk kunne melde om et resultat på 253 millioner dollar i 1.kvartal 2017, opp fra 224 millioner dollar i 1.kvartal 2016.

Det underliggende resultatet falt imidlertid noe tilbake, og endte på 201 millioner dollar i kvartalet, ned fra 214 millioner dollar i samme kvartal året før.

Driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) endte på 1.706 millioner dollar, opp fra 1.597 millioner dollar ved samme korsvei året før. 

Inntektene til konsernet økte med fem prosent til 9 milliarder dollar i 1. kvartal 2017 som følge av inntektsvekst i containervirksomheten Maersk Line og oljeselskapet Maersk Oil. 

Maersk Drilling trakk motsatt vei med et inntektsfall på 47 prosent og det samme gjorde Maersk Supply Service der inntektene falt med 56 prosent fra året før.

Selv om riggselskapet opplevde et betydelig fall i både inntekter og resultat, endte det likevel opp med positive tall på bunnlinjen som følge av bedre drift, kostnadsbesparelser og lavere nedskrivninger.

Supplyrederiet måtte på sin side rapportere om et negativt resultat på 22 millioner dollar som følge av lavere utnyttelsesgrad og rater.

Opprettholder guidingen 

- Selv om vi ikke kan være fornøyde med den generelle lønnsomheten i første kvartal, var resultatet som forventet og vi gjentar guidingen vår for året, sier konsernsjef, Søren Skou, i en kommentar. 

Konsernet forventer et underliggende årsresultat som er bedre enn i 2016 da resultatet endte på 711 millioner dollar.