Børs og finans

Hansson fortsetter hamstringen i supplyrederi

Kjøpte aksjer i Nordic American Offshore nesten hver dag i forrige uke.

NAO Protector. Foto: Selskapet.

NAO Protector. Foto: Selskapet.

Artikkel av: Are  Strandli
15. mai 2017 - 10.53

Fredag kjøpte styreleder Herbjørn Hansson og sønnen Alexander, 181.007 nye aksjer i offshorerederiet Nordic American Offshore (NAO). 

Fredagens kjøp kom etter at de hadde lastet opp med én halv million aksjer hver av de tre dagene i forkant.

I løpet av uken økte dermed far og sønn Hansson beholdningen sin i NAO med totalt 1.681.007 nye aksjer til en gjennomsnittspris på 1,12 dollar pr stykk. 

De eier dermed 6,5 prosent av aksjene i rederiet. 

Les også: Hansson vil ekspandere kraftig i supply

Kjøpsanbefaling

Den Sandefjord-baserte skipsrederen har ved flere anledninger uttalt at han er veldig positiv til Nordic American Offshore, og nå har også analytikerne fått opp øynene for selskapet.

Clarksons Platou Securities tok nylig opp dekningen på selskapet med en kjøpsanbefaling og kursmål på 2,00 dollar pr aksje.

«Etter å nylig ha fullført en rekapitalisering på 50 millioner dollar har NAO, etter vårt syn, «the legs to run» når OSV-markedet (markedet for offshore supplyskip. Red.anm.) begynner å hente seg inn igjen», skriver analytiker i Clarksons Platou Securities, Turner Holm i en fersk analyse som Hegnar.no har fått tilgang til.

I analysen titulert «the time is now», peker analytikeren på at selskapets flåte bestående av 10 moderne høyspesifikasjonsskip med en gjennomsnittsalder på kun om lag 3,5 år, samt finansielt pusterom frem til 2020 og videre etter kapitalutvidelsen, gjør det Hansson-dominerte rederiet nesten unikt blant selskapene i markedet for offshore supplyskip.

Les også: - Nesten unikt blant offshore supplyrederier