Børs og finans

Vant konkurransen over Ydstebø

Pareto-eier og milliardær lot seg overbevise - bygger hotell

Pareto-eier Svein Støle lot seg overbevise av 30 år gamle Lotte Fredriksen Syltevik, og nå blar han opp for å gi barndomsbyen nytt hotell.

Svein Støle - Foto: Finansavisen

Svein Støle - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
27. mai 2017 - 08.51

– Jeg tok kontakt med Svein Støle i fjor sommer, og presenterte ham for et prosjekt og et budsjett, forteller Lotte Fredriksen Syltevik til Finansavisen.

Den 30 år gamle mandalitten har allerede rukket å bli en erfaren hotelleder, og mente det var på tide at sørlandsbyen fikk et nytt hotell. Det forrige store hotellet i byen, Solborg, ble stengt ned for fem år siden – et hotell Støle var medeier i fra 1987 til 1997. Sammen med Kristian Gahre driftet han også ti andre hoteller på Sørlandet. Disse ble solgt med en pen gevinst til First Hotels i 1997.

Nok med Pareto

– Jeg har vært medeier i et hotell i Mandal tidligere som ble drevet godt og lønnsomt av en engasjert mandalitt. Da jeg ble kontaktet av en ny hotelldriver med masse energi og god erfaring, takket jeg ja til å bli med i et nytt hotellprosjekt i favorittbyen min, skriver Svein Støle i en epost til avisen.

Han ønsker ikke å kommentere hvor mye han selv investerer i prosjektet, men han skal eie 100 prosent av eiendommen. Driftsselskapet skal Syltevik eie 49 prosent av.

Hotelltomten fikk Støle ifølge Finansavisen kjøpt for 5 millioner kroner av kommunen, og ligger vegg i vegg med det nye kulturhuset. Alfred Ydstebø ønsket også å bygge nytt hotell i Mandal, men hans prosjekt var mer omfattende, og innbefattet blant annet ferieleiligheter.

Det ønsket ikke det FrP-ledede bystyret, selv om tomteprisen da hadde blitt 10 millioner kroner.

I første omgang skal det bygges 80 rom, men i avtalen ligger det en mulighet til å bygge ut med ytterligere 80 rom.

– Svein har vært med 100 prosent siden august i fjor, men han har nok med Pareto. Derfor har han overlatt veldig mye ansvar til meg, sier Fredriksen Syltevik.

– Delvis med hjertet

I tillegg til de 80 rommene skal hotellet ha et restaurantkjøkken med kapasitet til å servere konferansegjester som besøker kulturhuset.

– Dette er en investering som gjøres delvis med lommeboka og delvis med hjertet. Investeringen ligger litt utenfor hovedvirksomheten, men Mandal er en flott by som trenger et fint og hyggelig hotell i tilknytning til byens nye kulturhus, skriver Støle til avisen.