Børs og finans

Betaler mest i Oslo

Punger ut nær 50 mill. i eiendomsskatt

Olav Thon Gruppen betaler mest eiendomsskatt i Oslo.

Olav Thon - Foto: Finansavisen

Olav Thon - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
27. mai 2017 - 08.24

Med nær 200 næringseiendommer og over tusen utleieboliger i Oslo har Olav Thon i årevis vært Oslos eiendomskonge. Det gjenspeiler seg nå også i eiendomsskatten som Olav Thon Gruppen er pålagt i år, skriver Kapital.

Gruppen er ikke lenger eiet av Thon personlig, men av stiftelsen som bærer hans navn.

– Totalt på næringseiendom og leiligheter for utleie er Olav Thon Gruppen krevd for i underkant av 50 millioner kroner i eiendomsskatt for 2017, forteller Tron Harald Bjerke, konserndirektør for eiendom i Olav Thon Gruppen, ifølge bladet.

Det aller meste av skatten er ilagt på næringseiendom, som i år beskattes med to promille av takster som Oslo kommune har fått innhentet på totalt 8.200 næringseiendommer i Oslo.

– På næringseiendom er vi blitt ilagt en eiendomsskatt på ca. 45 millioner kroner i 2017. Vi har fått totalt ca. 190 takster på våre næringseiendommer i Oslo, og vi har klaget på 91 av disse takstene, forteller Bjerke.

Med noe over 600 klager totalt står Olav Thon Gruppen dermed ifølge Kapital alene for hver syvende klage på skatten på næringseiendom i Oslo i år.

De tre eiendommene til Olav Thon Gruppen i Oslo som er taksert aller høyest er kjøpesenteret Storo Storsenter, med 2,4 milliarder kroner, Thon Hotel Opera i Bjørvika, med 1,5 milliarder kroner, og kontorbygget Vika Atrium i Munkedamsveien med 1,4 milliarder kroner.

Olav Thon Gruppen har imidlertid nesten 190 store og små næringseiendommer til i hovedstaden. Og samlet takst for alle Olav Thon Gruppens næringseiendommer i Oslo beløper seg til ca. 23 milliarder kroner. 

Les mer i den nyeste utgaven av Kapital