Børs og finans

Skaper hysteri på Instagram - popper opp millionsalg

Den lille mobilholderen skaper hysteri på Instagram.

Cathrine Adams - Foto: Finansavisen

Cathrine Adams - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
27. mai 2017 - 08.28

Den lille dingsen gjør det lettere å bruke mobilen med én hånd, og fler og fler er villig til å bla opp en hundrelapp for å sikre seg en, skriver Finansavisen.

– Da vi startet salget rett før jul, måtte vi ha dørvakt her. Vi fikk bare slippe inn fem og fem inn i butikken av gangen og det var lang kø ut døren, forteller daglig leder Charlotte Ranvik.

Sammen med datteren Filippa driver hun klesbutikken på Vinderen.

Den lille butikken har ifølge avisen solgt Popsockets for en halv million kroner de siste fem månedene. I starten var det barn og ungdommer som dominerte, men nå har også de voksne fått øynene opp for produktet.

– Det har tatt helt av

Popsocket-importør Cathrine Adams fikk tips av sin bror, Onepiece-gründeren Thomas Adams, om at dette var et produkt hun måtte gjøre noe med. Han oppdaget Popsockets da han bodde i New York i forbindelse med åpning av egen butikk for kosedressene der, og skjønte at det hadde potensial. Selv hadde han ikke tid, men nå har Cathrine Adams klart å gjøre det til en salgshit i Norge. Hun eier Popsockets Norge sammen med sin far.

Markedsbudsjettet var lite i starten, men Instagram har bidratt til å øke kjennskapen og interessen. Ved å plassere ut Popsockets rundt omkring i Norge, ta bilde av det som viser hvor det er, og så kan folk få en gratis om de er først ute.

– Det har tatt helt av. Jeg har fått meldinger fra foreldre hvor de ber meg om å ikke legge ut mellom klokken 17.00 og 19.00, for da spiser de middag.

– Spesielt de unge blir veldig oppslukt av ting, sier Adams til Finansavisen.

700.000 kr. på en mnd

Nå har hun 12.800 følgere på Instagram, og stadig flere butikker ønsker å ta det inn. Selv drifter hun den norske nettsiden popsockets.no hvor kundene kan bestille fra 70 ulike designs på mobilholderen. I løpet av en drøy måned i fjor solgte hun for 700.000 kroner. I år håper Adams å selge for et tosifret millionbeløp.