Børs og finans

- Axactor er en doblingskandidat

DNB Markets er optimister.

Fra meglerbordet i DNB Markets. Foto: Johan Stub

Fra meglerbordet i DNB Markets. Foto: Johan Stub

Artikkel av: Odd Steinar Parr
19. juni 2017 - 12.30

Axactor er i fint driv på Oslo Børs mandag.

Aksjen stiger i skrivende stund 4,0 prosent til 2,06 kroner.

DNB Markets skrev at verdsettelsen av Axactor - på fredagens sluttkurs 1,98 kroner - var ned over ti prosent siden selskapet i forrige uke annonserte overtagelsen av en ny portefølje med fordringer i det spanske markedet.

- Porteføljen overtas fra Santander, og består av rundt 60.000 krav med et totalt utestående beløp på over 300 millioner euro. Vi estimerer at porteføljen over tid vil kunne generere innbetalinger på 60 millioner euro, hvilket innebærer rundt to ganger det selskapet har betalt, skriver meglerhuset.

DNB Markets gjentar en kjøpsanbefaling på Axactor med kursmål fem kroner.

Meglerhuset ser dermed en oppside i aksjen på 142-143 prosent fra dagens nivåer.