Børs og finans

- Da vil prisene forbli høye

Lakseprisen for neste uke vil falle noe eller holde seg omtrent på denne ukens nivå, ifølge analytikere.

Kolbjørn Giskeødegård - Foto: Finansavisen

Kolbjørn Giskeødegård - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
8. juni 2017 - 14.19

Pareto Securities regner med at lakseprisen vil ligge rundt 70 kroner per kilo neste uke, som er tre kroner per kilo lavere enn meglerhusets nye estimat for inneværende uke, skriver TDN Finans.

Spotprisen vil da være fire kroner lavere enn tilsvarende uke i fjor - ned fem prosent - og i euro 0,6 per kilo lavere – ned syv prosent.

Tror prisen holder seg

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets sier ifølge nyhetsbyrået at lakseprisen var rundt 70 kroner per kilo på fredag, og at mye tyder på at den holder seg.

- Jeg har hørt at lakseprisen har vært stabil gjennom uken og det tyder på at den er stabil inn mot neste uke. Det var noen som mente den var på vei ned, men det har jeg ikke fått bekreftet, sier han til TDN Finans.

Giskeødegård trekker også frem at svekkelsen av kronen legger seg på toppen av en underliggende prisøkning.

- Prisene vil forbli høye så lenge man ikke ser noen endring i slaktevolum, for nå trenger man ikke å selge lavt betalende segment, man kan prioritere segmenter som er villige til å betale, sier han.

 Giskeødegård sier videre ifølge nyhetsbyrået at han blir litt forundret hvis det ikke kommer prispress et stykke ute i juni.

- Alle datapunker peker mot at det bygges biomasse i sjøen og den biomassen skal på et eller annet tidspunkt ut til markedet, sier analytikeren.

Sjømat-indeksen på Oslo Børs stiger 0,47 prosent torsdag.