An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Forventer en god avkastning – blar opp 200 millioner

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
27. juni 2017 - 13.26

KLP investerer 200 millioner kroner i Climate Investor One. Fondet investerer i fornybar energi i fremvoksende markeder.

- Fornybare energiprosjekter er finansielt attraktive investeringer, og de er avgjørende for overgangen til en lav-karbonøkonomi. Climate Investor One tilbyr langsiktige investorer som KLP muligheten til å samarbeide med offentlig sektor og industriell kompetanse for effektivt å utvikle og finansiere nye prosjekter i fremvoksende markeder, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP i en melding.

Bak opprettelsen av Climate Investor One står den nederlandske utviklingsbanken FMO og den sør-afrikanske fondsforvalteren Phoenix InfraWorks. Gjennom sine regionalkontorer skal Climate Investor One investere i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

KLP har totalt øremerket 1,5 milliarder kroner til utviklingsinvesteringer og hittil er det investert for 530 millioner kroner (eksklusiv Climate Investor One). Flere av disse investeringene er i samarbeid med Norfund.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.