Børs og finans

I går tjente Johan H. Andresen 40 millioner

Johan H. Andresen - Foto: Finansavisen

Johan H. Andresen - Foto: Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
1. juni 2017 - 10.21

Kursen på netthandelsselskapet Boozt skjøt i været første dag på Stockholms-børsen og Johan H. Andresens selskap Ferd tjente 40 millioner kroner på en dag.

Les også: Meglerhus stokker om – anbefaler ti aksjer

Finansavisen kan fortelle at Ferd Capital ble invitert med inn som en såkalt hjørnestensinvestor, og hadde tegnet seg for 200 millioner SEK før noteringen. I løpet av gårsdagen hadde altså verdien på investeringen økt med over 20 prosent.

- Vi er godt fornøyd med å bli invitert med inn som en cornerstone investor i en svensk børsnotering. Det er få norske investorer som har tatt en slik rolle i en svensk børsnotering, sier påtroppende konsernsjef i Ferd, Morten Borge, til Finansavisen.

Boozt er det andre netthandelsselskapet Ferd velger å investere i. Ifølge Finansavisen har de fra før investert 100 millioner svenske kroner i dagligvaresatsingen Mathemat. Begge deler er mindre finansielle investeringer som Ferd gjør for å lære mer om netthandel.

For 200 millioner svenske kroner sikret Ferd seg 5,8 prosent av Boozt som ved børsslutt i Stockholm i går var verdsatt til litt over fire milliarder svenske kroner. Boozt har vokst veldig raskt på å selge moteklær i midt- og toppsegmentet av nordiske merker som Gant, Eton, Ganni og andre merker som Ralph Lauren.

Nettbutikken besøkes av opp mot 5 millioner hver måned, og har 820.000 aktive kunder.