Børs og finans

Nordea tror enda litt mer på europeiske aksjer

Risikoen er redusert.

Sigrid Wilter Slørstad. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Sigrid Wilter Slørstad. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
19. juni 2017 - 14.15

Nordea Wealth Management er ute med en ny ukerapport, og påpeker der at markedsfokus denne uken vendes mot europeisk politikk.

Gårsdagens parlamentsvalg i Frankrike viser at Emmanuel Macrons parti får et stort flertall.

- Dette er positivt for europeiske aksjer, da Macron er svært positiv til EU-samarbeidet og ønsker næringsvennlig politikk. Med stor oppslutning øker hans gjennomføringsevne, skriver seniorstrateg Sigrid Wilter Slørstad i rapporten.

Brexit-startskudd i dag

Nordea mener dette reduserer videre den politiske usikkerheten som lenge har fungert som en demper på europeiske aksjer.

- På den mer negative siden starter Brexit-forhandlingene i Storbritannia i dag. Forhandlingene vil imidlertid pågå i lang tid, og den offisielle utmeldelsen er ikke ventet å skje før april 2019, fortsetter Slørstad.

- Dermed venter vi ikke at dette vil påvirke aksjemarkedet med det første, selv om det vil fortsette å påvirke pundet, føyer hun til.

- Viktigere å følge med her

For europeiske aksjer er det ifølge strategen desto viktigere å følge med på forhåndsavlesningen til ledende indikatorer og PMI fra Europa neste fredag. Sistnevnte er allerede er på det høyeste nivået på seks år.

- Vi venter at den vil holde seg der, og signalisere videre bedring i veksten i eurosonen. Dette støtter de sterke inntjeningsestimatene for europeiske selskaper, og er en viktig grunn til at vi er positive til europeiske aksjer, skriver Nordea.