Børs og finans

Norwegian lanserer rute til Argentina

- En ny milepæl for Norwegian og en viktig del av vår globale strategi, sier konsernsjef Bjørn Kjos. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
22. juni 2017 - 12.51

Norwegians globale ekspansjon fortsetter med lanseringen av en ny direkterute mellom London Gatwick og Argentinas hovedstad Buenos Aires, opplyser selskapet i en melding torsdag. Dette blir flyselskapets aller første destinasjon i Sør-Amerika. 

- Lanseringen av denne ruten til Buenos Aires er en ny milepæl for Norwegian og en viktig del av vår globale strategi. Det er vår aller første rute til Sør-Amerika og markerer starten på selskapets planer om ekspansjon i Argentina, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

Vil ekspandere videre

- Argentina er et veldig interessant marked med store muligheter. Dagens flytilbud i Argentina og Sør-Amerika er relativt begrenset, derfor ser vi frem til å gi argentinere billige flybilletter både på innenriks- og utenriksruter i nær fremtid, forteller Bjørn Kjos.

Ruten har oppstart ifølge selskapet 14. februar 2018. 

Tidligere i vår godkjente Norwegian-styret at konsernets argentinske datterselskap skal etablere baser, ansette nye medarbeidere og lansere nye ruter i Argentina. Norwegian opplyser at selskapet har søkt om driftstillatelse (Air Operator’s Certificate) for å kunne fly i Argentina, og hvis søknaden godkjennes av myndighetene nye ruter bli lansert mot slutten av året.