An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Resultatvarsel sendte aksje til bunns

Flere selskaper endte i rødt på ukens siste handelsdag. 

Oslo Børs. Foto: Ivan Kverme/FA

Oslo Børs. Foto: Ivan Kverme/FA

Artikkel av: John Inge Seljehaug
16. juni 2017 - 16.40

Hovedindeksen endte fredag til slutt opp 0,3 prosent til 699,16. 

Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.823 millioner kroner.

- Ingen trøst for oljeprisen

Oljeprisene stiger fredag, men ligger ikke langt over sine laveste nivåer på seks måneder.

Brent august-olje stiger 0,6 prosent til 47,20 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 44,60 dollar fatet.

Både Brent og WTI er ned 12-13 prosent siden slutten av mai, da OPEC og flere store oljeprodusenter forlenget sine produksjonskutt på 1,8 millioner fat per dag til og med 1. kvartal 2018.

Investeringsbanken Jefferies forklarer de lave oljeprisene med en standhaftig økning av antall rigger i arbeid i USA, ukentlig lagerbygging i USA, stigende produksjon i Nigeria and Libya og svak etterlevelse av kuttavtalen fra de viktige OPEC-medlemmene Irak og De forente arabiske emirater.

På Oslo Børs falt Statoil 0,1 prosent til 143,60 kroner.

Ellers i olje endte DNO ned oppo 1,2 prosent til 7,60 kroner, mens Aker BP gikk tilbake 0,6 prosent til 126,60 kroner.

Luft under vingene i SAS

Kolibri Kapital stiger 31,2 prosent til 58,50 kroner på Merkur Market, etter at daglig leder har kjøpt aksjer.

Aksjen er dog omsatt kun én gang.

Nærmest på vinnerlisten kommer Sevan Drilling som spretter opp 28,5 prosent til 4,10 kroner.

SAS fortsetter oppgangen etter den positive analysen fra Sparebank 1 Markets, og letter ytterligere 3,4 prosent til 18,20 kroner.

Til bunns på resultatvarsel

Taperlisten toppes av StrongPoint, som straffes med et kursfall på 15,6 prosent til 11,95 kroner etter dagens resultatvarsel.

StrongPoint skriver at selskapet forventer et resultat i 2. kvartal på linje med, eller noe svakere enn 1. kvartal i år.

- Kvartalet er preget av færre store prosjekter sammenlignet med fjoråret. Oppgraderingene i forbindelse med nye sedler i Norge er i stor grad ferdigstilt, samtidig har man heller ikke fått nye større ordrer innenfor Cash Security eller ESL-løsninger, heter det.

Merkur Market-noterte Induct følger nærmest med et kursfall på 13,1 prosent til 15,20 kroner. Dette kommer som følge av at styreleder Even Nordstrøm ikke tar gjenvalg.

Søppelaksje skjøt fart

Bærum kommune vil invitere et begrenset antall selskaper til en anbudskonkurranse på tjenestene RenoNorden yter for kommunen, går det frem av en børsmelding.

Initiativet til anbudsprosessen har blitt tatt for å gi kunden muligheten til å vurdere alternative tjenesteytere, gitt selskapets finansielle utfordringer.

Hvis kontrakt inngås mellom kunden og en ny tilbyder, ventes det ifølge meldingen at RenoNordens kontrakt med den kunden vil termineres, og at en avtale inngås mellom RenoNorden og den nye tilbyderen om overføring av eiendeler, kontrakter og personell tilknyttet RenoNordens kontrakt med kunden.

Aksjen var på det meste over 25 prosent fredag, men endte til slutt med en oppgang på 7,2 prosent til til 3,59 kroner. 

Ser oppside i laks

Carnegie oppgraderer Norway Royal Salmon fra hold til kjøp, går det ifølge TDN Finans frem av en analyse fredag.

Meglerhuset gjentar likevel kursmålet på 155 kroner, og uttaler at kursfallet på 33 prosent hittil i 2017 har forbedret risk/reward betydelig.

Carnegie øker ifølge nyhetsbyrået sitt estimat for driftsresultat i 2. kvartal 2017 til 136 millioner kroner, hovedsaklig grunnet høyere laksepriser enn ventet.

Aksjen klatret 5,68 prosent til 139,50 kroner. 

Veidekke-datter kjøper aksjer

Veidekkes datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 prosent av aksjene i Båsum Boring AS, opplyser Veidekke.

Aksjekjøpet sendte aksjen opp 0,90 prosent til 112,50 kroner.

En annen som har kjøpt aksjer fredag er Herman Billung, administrerende direktør i Songa Bulk. Billung kjøpte 2.500 aksjer i Songa Bulk, til 39 kroner per stykk.

Aksjen endte ned 0,52 prosent til 38,50 kroner. 

Entra selger eiendel

Entra har solgt sin andel i Akersgata 32 på 2.109 kvadratmeter. 

Transaksjonen er basert på en eiendomsverdi på 94 millioner kroner, som representerer en premie på 10 prosent sammenlignet med bokført verdi per første kvartal 2017.

Aksjen endte ned 0,9 prosent til 104,50 kroner.

Ny Data-avtale i boks

Data Respons har mottatt ordre fra en kunde innen industriell automasjon i Sverige.  Kontrakten er på 25 millioner svenske kroner, opplyser selskapet i en melding fredag.

Aksjen la på seg 0,8 prosent til 26,00 kroner.

DOF utsetter

Aksjonærene i Dof Subsea har besluttet å vente på bedre markedsforhold før de setter i gang en børsnoteringsprosess, skriver selskapet i en melding fredag.

Aksjen endte dermed uken i rødt terreng, ned 2,60 prosent til 0,75 kroner. 

Til slutt tar vi med Deep Sea Supply, som endte til slutt opp 2,9 prosent til 1,06 kroner.

Oppgangen skyldes blant annet at John Fredriksen-selskapet Hemen Holding har forlenget TRS-avtaler med Deep Sea Supply med 42,72 millioner aksjer.