Børs og finans

Fisketopper krangler om 25 mill.

Fisketopper kan havne i rettssak etter kjøp av oppdrettsselskap til én milliard kroner.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
27. juli 2017 - 08.52

For et år siden kjøpte lakseforedler Roger Hofseth oppdrettsselskapet Fjordlaks Aqua for én milliard kroner fra sjømat-gründer Anders Pedersen, skriver DN. Nå kan de to gründerne møtes i rettssak om kjøpesummen.

- Vi hadde avtale om utleie av brønnbåt, som kjøperen mener han ikke er forpliktet til å følge. Vi mener kjøperen er forpliktet i henhold til skriftlig avtale, sier Anders Pedersen til DN.

Pedersens investeringsselskap Cape Invest opplyser i en note i sitt årsregnskap at gevinsten fra salget kanskje må «nedjusteres noe», fordi det er «uenighet mellom partene vedrørende noe av salgskontraktens innhold».

Krangler om 25 millioner

- Det er uenighet om 25 millioner kroner av sluttoppgjøret. Det skyldes beregninger av skatt og en cutoff. Det er gjort feil i beregningen av kjøpesummen, sier Hofseth til DN.

Begge fiskemillionærene har tjent godt på Fjordlask Aqua, som nå har skiftet navn til Hofseth Aqua. Hofseth har kraftig økning i omsetningen, mens Pedersen har investert 160 millioner i Sparebanken Møre og blitt bankens største private aksjonær.