Børs og finans

Kygo tjente over 50 mill. i fjor

Kyrre Gørvell-Dahll, kjent som Kygo, mangedoblet inntektene i fjor. Resultat er 3,5 ganger større enn det var i 2015.

Artikkel av: Martine Holøien
7. juli 2017 - 07.55

Det musikalske gjennombruddet kom allerede i 2014, men først i fjor kom debutalbumet – og de virkelig store inntektene, skriver DN.

Gørvell-Dahll sitter til sammen igjen med rundt 50 millioner kroner etter fjoråret i sine heleide selskaper, og har i tillegg tatt ut nærmere tre millioner kroner i lønn.

– Det er definitivt det beste året så langt, sier stefar Jan M. Bjordal til DN.

Det vokser stadig frem nye inntektsgrener på Kygo-merkevaren, blant annet egne øretelefoner, kleskolleksjon og en egen drakt i fotballspillet Fifa17.

Det britiske selskapet Sonnicx Music, hvor konsert- og turnévirksomheten er samlet, er heleid av Gørvell-Dahll, og leverte i 2016 et resultat etter skatt på 37,1 millioner kroner, skriver DN.

Kygo Life as, som står salget av klær- og lydprodukter, omsatte for 30,9 millioner kroner, med et resultat før skatt på 0,6 millioner. 

Morselskapet Kygo as, hvor også strømme- og andre rettighetsinntekter er samlet, omsatte for 26 millioner kroner i 2016, og fikk et resultat før skatt på 44,4 millioner kroner. Da er 30,8 millioner av overskuddet fra Sonnicx Music ført over som utbytte.