Børs og finans

Meglerkjemper jekker ned Gjensidige etter tall

I kjølvannet av fredagens kvartalsrapport velger meglerhusene Credit Suisse og SEB å kutte kursmålene sine på Gjensidige Forsikring.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige - Foto: Berit Roald / Scanpix

Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige - Foto: Berit Roald / Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
17. juli 2017 - 11.27

Begge meglerhusene gjentar imidlertid en nøytral/hold-anbefaling, fremgår det av oppdateringer gjengitt av nyhetsbyrået TDN Finans.

Credit Suisse-analytikerne kutter til 132 kroner fra tidligere 136 kroner, mens SEB-analytikerne kutter 146 kroner fra tidligere 147 kroner.

Gjensidige omsettes i skrivende stund for 137,60 kroner på Oslo Børs.

Overraskende tap

Gjensidige Forsikring meldte fredag om et resultat etter skatt på 1.095 millioner kroner i 2. kvartal 2017, ned fra 1.298 millioner kroner i samme periode i fjor.
På forhånd var det ventet et resultat på 1.218,0 millioner kroner, ifølge Reuters.

Både Credit Suisse og SEB skriver ifølge TDN Finans at det først og fremst var Gjensidiges fremgang i Norden utenfor Norge som skuffet i fredagens kvartalsrapport, og at tapene var overraskende store.

Ifølge Credit Suisse handles nå Gjensidige-aksjen på et P/E-forhold rundt16,8 ganger ventet 2018-resultat. Det synes meglerhuset er fair basert på Gjensidiges «solide» utbyttegrad på fem prosent.

SEB mener den høye lønnsomheten i forsikringsbransjen utgjør en risiko for Gjensidige-aksjen, da det fører til at markedet tiltrekker seg nye spillere, som igjen spiser av markedsandelene til de etablerte spillerne.

Den sterke kapitalposisjon til selskapet utgjør imidlertid en oppsiderisiko for aksjen, mener SEB.