Børs og finans

Norne går fra selg til kjøp i Norwegian

- Finnes ikke maken til svingninger, mener sjefanalytiker.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
17. juli 2017 - 15.20

Sjefanalytiker Karl-Johan Molnes i Norne Securities har oppgradert Norwegian fra salg med kursmål 230 kroner til kjøp med kursmål 215 kroner, går det frem av en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.

- Største siden finanskrisen

Oppgraderingen skjer i kjølvannet av at aksjen styrtet 15 prosent i kjølvannet av kvartalstallene torsdag i forrige uke.

- Fallet var det største for aksjen på en dag siden finanskrisen. Det kom nøyaktig en uke etter at selskapets finansdirektør gjennom 15 år gikk av på dagen, hvor aksjen først hadde falt med 10 prosent, skriver Molnes.

Mandag ettermiddag står Norwegian i 181,40 kroner, etter en oppgang på 2,5 prosent så langt i dagens handel.

Molnes ser dermed en oppside i aksjen på 18-19 prosent fra dagens nivåer.

I skrivende stund er aksjen ned 37 prosent hittil i år.

- Sterke sesongsvingninger

- Det har gått så store volumer i aksjen at bunnen sannsynligvis var fredag morgen på 174 kroner. (...) Om aksjen ikke bryter det tekniske støttenivået på 170 kroner, vil Norwegian nå sannsynligvis ha noen gode måneder fremover fordi sesongsvingningene mot et sterkt 3. kvartal har vokst med selskapets langdistansevekst, fortsetter sjefanalytikeren.

Samtidig advarer han mot at kursmålet vil bli senket innen 1. kvartal 2018 «om ikke Norwegian fokuserer mer på lønnsomhet».

- Vi tror at Norwegian vil få et svært godt 3. kvartal, som vil kunne overraske positivt fordi det ikke finnes så store flyselskaper med like sterke sesongsvingninger. Selskapet har nå et vindu på 3-6 måneder hvor de kan endre kursen mer mot lønnsomhet, og mindre mot volumvekst, konkluderer Molnes.