Børs og finans

Norne høvler kursmålet på riggaksje – Carnegie mot strømmen

Det ene meglerhuset etter det andre har sablet kursmålene på Fred. Olsen Energy. Carnegie opprettholder imidlertid troen på riggselskapet. 

Blackford Dolphin. Foto: Fred. Olsen Energy.

Blackford Dolphin. Foto: Fred. Olsen Energy.

Artikkel av: Are  Strandli
3. juli 2017 - 15.55

Riggselskapet Fred. Olsen Energy stuper på Oslo Børs mandag etter meldingen om at oljeselskapet Anadarko har terminert kontrakten med det 2014-bygde boreskipet Bolette Dolphin.

Ved 15:30-tiden omsettes rigg-aksjen for 11,35 kroner etter et fall på rundt 13 prosent.

Flere analytikere har den seneste tiden gitt uttrykk for veldig negativt syn på aksjen. 

I starten av juni nedjusterte DNB Markets kursmålet sitt på riggaksjen til fem kroner fra tidligere syv kroner, samt gjentok salgsanbefalingen.

- Med en halv milliard dollar i gjeld, obligasjonsgjeld som handler på 60 prosent av pålydende og ingen riggkontrakter, skal man være relativt glad i obskur opsjonsprising for å kjøpe aksjen, sa analysesjef i SEB, Harald Øyen i en kommentar til Hegnar.no tidligere mandag.

Les også: Fred. Olsen Energy kan være ved et veiskille

Videre kom Karl Johan Molnes i Norne Securities ut med en kommentar til kontraktstermineringen mandag før børsåpning.

- Med mindre FOE drar en ny gigantisk kanin opp av hatten før børsen åpner mandag, nedgraderer vi FOE fra «kjøp» med kursmål på 40 kroner til «selg» med kursmål på 5 kroner, skrev han.

Molnes mener aksjen sannsynligvis vil utføre en limbo-dans for å se hvor lavt den må gå før selskapet kan komme til en avtale med obligasjonseierne.

Carnegie er fortsatt bull

Meglerhuset Carnegie har i lengre tid uttalt at de opprettholder troen på Fred.Olsen Energy.
Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 30 kroner, og ser ingen grunn til å gjøre noen endringer i det synet etter meldingen om kontraktstermineringen.

Analytiker Lauritz Georg Karvel viser til at Fred. Olsen Energy får 96 millioner dollar som tilsvarer ordreboken ut kontraktsperioden.

- Termineringen har derfor ingen negativ impact på inntjening og estimater, sier han til Hegnar.no.

- Tvert imot kan dette isolert sett være positivt, siden de nå kan markedsføre riggen for nye oppdrag og på den måten potensielt få ekstra inntekter, påpeker han. 

- Eventuelt kan riggen legges i opplag og redusere opex, fortsetter han.