Børs og finans

Statoil tildeler Sverdrup-kontrakt til DeepOcean

Edda Freya. Foto: DeepOcean.

Edda Freya. Foto: DeepOcean.

Artikkel av: Are  Strandli
11. juli 2017 - 14.30

Kontrakten innebærer prosjektledelse, engineering, procurement og installering av den 36 tommers oljeeksport-spoolen og den hyperbariske sveisetilkoblingen av eksportrørledningen til stigerørsplattformen på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. 

Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.

Videre opplyses det at Statoils fjernstyrte sveisesystem fra Pipeline Repair System-basen på Killingøy i Haugsesund skal benyttes til operasjonen og at kontraktstildelingen er en del av Statoils Marine Wave #2 tender program. 

Det landbaserte prosjekt-teamet skal jobbe ut fra DeepOceans kontorer i Haugesund, mens utførelsen offshore vil gjøres med konstruksjonsskipet Edda Freya.

Operasjonene har ventet oppstart i 2018 eller 2019, opplyses det. 

- Vi  er ekstremt fornøyd med å bli tildelt denne kontrakten og at vi skal utføre verdens første planlagte fjernstyrte subsea sveisetilkobling med vårt "state of the art" konstruksjonsskip Edda Freya, sier kommersiell direktør for Subsea Services i DeepOcean, Rolf Ivar Sørdal i en pressemelding. 

Milliardtap

Deepocean hadde en omsetning på 1,69 milliarder kroner i 2016, ned fra 1,87 milliarder kroner i 2015, ifølge årsregnskapet som er gjengitt av Finansavisen.

Driftsresultatet endte på minus 128,2 millioner kroner, mot minus 2,0 millioner kroner i 2015.

På bunnlinjen satt Deepocean igjen med et tap på nesten 1,1 milliarder kroner etter å ha tatt over én milliard i nedskrivninger i datterselskapene.

Selskapet hadde imidlertid en positiv kontantstrøm fra driften på 115 millioner kroner.