Børs og finans

Harvey-oppdatering fra Stolt-Nielsen

Rederiet venter ikke stor finansiell påvirkning som følge av orkanen Harvey.

Artikkel av: Are  Strandli
30. august 2017 - 18.42

Stolt-Nielsen har kommet med oppdatering på hvordan orkanen Harvey påvirker selskapets drift i Houston. 

Selskapet har mye virksomhet i området, noe som inkluderer terminalen Stolthaven Houston, et tank-containerdepot drevet av Solt Tank Containers og en kontorbygning på Houston SHip Canal som fungerer som hovedkvarter for Stolt-Nielsens drift i Amerika. 

I meldingen kan selskapet gledelig konstatere at alle ansatte er trygge, og at ingen av selskapets eiendelr i Houston har pådratt seg materielle skader, og det er heller ingen opplysninger om lekkasjer eller forurensning i forbindelse med orkanen.

Det opplyses at områdene rundt Stolthaven Houston er oversvømt og at jernbaner, veier og skipskanalen er steng, noe som forhindrer tilgang til terminalen. 

Det ventes at det i alle fall vil ta noen dager før terminalen kommer i drift igjen.

Videre opplyses det at alle skipene til Stolt Tankers er trygge og i drift, men at det er usikkert når den normale havnedriften kan gjenopptas og det vil være en del forsinkelser før situasjonen normaliseres. 

- Selv om det er tidlig å estimere den finansielle påvirkningen av stormen, venter ikke selskapet at beløpet vil bli vesentlig, heter det i oppdateringen.