Børs og finans

Marcus og Martinus tjente 16 mill. i 2016

Tvillingparet er blant Norges mest populære artister og nå har pengene begynt å renne inn.

Foto: NTB SCanpix

Foto: NTB SCanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
7. august 2017 - 09.00

Marcus Gunnarsen (15) og Martinus Gunnarsen (15) fra Trofors i Nordlands mest populære låt, «Elektrisk», er strømmet 48 millioner ganger på Spotify, skriver DN.

Tvillingene har i tillegg rukket å få en bok skrevet om seg, en dokumentarserie på tv og en kinofilm. 

I oktober i fjor fylte popduoen Oslo Spektrum to ganger på én dag. Årsregnskapet til de to selskapene M & M Artister og M & M Merchandise for 2016 viser ifølge avisen at Marcus & Martinus-merkevaren drar inn penger. 

Konsert- og artistvirksomheten omsatte for 14,3 millioner kroner, med et resultat før skatt på 7,6 millioner kroner, mens merchandise-delen omsatte for 21,1 millioner kroner, med et resultat før skatt på 8,5 millioner kroner.

Totalt omsatte M & M-selskapene for 35,4 millioner kroner, med et samlet resultat før skatt på 16,1 millioner kroner, skriver DN. 

- Den kommersielle suksessen dreier seg først og fremst om at M & M som artister leverer på kjernevaren: musikken. Den solide veksten kommer som resultat av godt og målrettet arbeid fra artisten og teamet i alle ledd, i begge selskapene, skriver pr-ansvarlig for Marcus & Martinus, Marte Schei i en epost til avisen.