Børs og finans

Prosafe oppdaterer - skraper rigg

Boligriggselskapet Prosafe er ute med en driftsoppdatering for 2. kvartal. 

Safe Boreas. Foto: Prosafe.

Safe Boreas. Foto: Prosafe.

Artikkel av: Are  Strandli
7. august 2017 - 08.50

Utnyttelsesgraden til Prosafes flåte var på 38,5 prosent i 2. kvartal, fremgår det av en oppdatering fra selskapet. Til sammenligning var utnyttelsesgraden 40 prosent i 1. kvartal. 

Det opplyses at Safe Scandinavia Tender Support Vessel var på kontrakt med Statoil i hele perioden, noe den skal være til juni 2018.

Boligriggen Safe Notos  er fortsatt på Petrobras-kontrakten som ble inngått i desember i fjor. Den var imidlertid ute av drift i juli for å foreta enkelte reparasjoner, men dette arbeidet er nå fullført, og riggen er i gang igjen med arbeidet.

Også Safe Concordia var på oppdrag for Petrobras i kvartalet, men denne kontrakten er nå fullført, og riggen er nå på vei til Curacao for å legges i opplag i påvente av nytt arbeid. Denne slår dermed følge med riggene Safe Zephyrus, Regalia, Safe Bristolia og Safe Astoria som alle ligger i opplag.

Videre opplyses det at Safe Boreas var på kontrakt med Repsol Sinopec i Storbritannia i kvartalet, men har nå - etter forberedelser og mobilisering - startet på en 13-måneders kontrakt med Statoil på Mariner-feltet.

Safe Caledonia startet på en 134-dagers kontrakt med Total i midten av mai.

Skraping

I rapporten for første kvartal ble det opplyst at selskapet var i en prosess med å skrape Safe Regency.

 Den prosessen ble fullført i midten av mai, da selskapet solgte den til skrap i Tyrkia for 1,25 millioner dollar. Dermed har Prosafe skrapet totalt fem fartøy som en del av strategien om å fornye flåten, og beskytte kontantstrømmen. 

Når det gjelder riggen Safe Eurus, ligger denne i "strategisk" opplag ved verftet i Kina, og Prosafe fortsetter å forhandle med COSCO-verftet om en brukbar kommersiell løsning.

Videre opplyses det at "standstill"-avtalen mellom de nevnte partene knyttet til nybyggene Safe Nova og Safe Vega har blitt forlenget til desember 2017. Dersom ikke partenes forhandlinger fører frem, har Prosafe rett til å kansellere nybyggingskontraktene som følge av forsinkelser, samt kreve tilbakebetaling av avdrag som inkludert renter beløper seg til rundt 60 millioner dollar.Bank of China garanterer for beløpet, blir det opplyst.