Børs og finans

Syv strake i New York

Nå er det én ting som gjelder på Wall Street.

Foto: AP Photo/Richard Drew.

Foto: AP Photo/Richard Drew.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
3. august 2017 - 22.55

Torsdag ble en dag uten de store bevegelsene på de amerikanske børsene.

Dow Jones steg 0,04 prosent til 22.026,10, Nasdaq falt 0,35 prosent til 6.340,34, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,22 prosent til 2.472,16.

Syv strake rekorder

Førstnevnte noterte seg dermed for ny sluttrekord for syvende dag på rad.

Slik så det ikke ut da Wall Street Journal, minutter før stengetid, kom med et oppslag om at spesialetterforsker Robert Mueller har nedsatt en storjury (grand jury) i sin granskning av Russlands innblanding i fjorårets amerikanske presidentvalg.

Alle de tre nøkkelindeksene reagerte markant ned på oppslaget, men hentet seg noe inn før stengetid, og Dow Jones altså nok til å karre seg i pluss igjen.

- Den nyheten tror jeg fikk markedet til å skjelve litt. Det er bare en rolig dag. Virkelig mye ståhei for ingenting. Jeg tror bare markedene venter på tallene i morgen (arbeidsmarkedsrapporten, red. anm), sier seniorstrateg John Caruso i RJO Futures til CNBC.

Et nytt Tesla-rally

Energi var den tyngste sektoren blant S&P 500-delindeksene.

Blant enkeltaksjer korrigerte Apple ned én prosent til 155,57 dollar etter gårsdagens rally til all-time high i kjølvannet av den sterke kvartalsrapporten.

Tesla fortsatte der den slapp etter gårsdagens rapport, som viste et underskudd på voksne 336,4 millioner dollar. Det var likevel lavere enn ventet.

Aksjen steg torsdag nye 6,5 prosent til 347,09 dollar.

På denne kursen er Tesla priset til drøye 57 milliarder dollar, eller rundt 450 milliarder kroner målt i dagens valutakurser.

Månedens viktigste

På makrofronten måtte investorene fordøye et skuffende stort fall i innkjøpssjefsindeksen for tjenestesektoren (non-manufacturing ISM).

Ellers overrasket jobless claims positivt, mens industriordrene steg som ventet.

Investorenes fokus er nå rettet mot arbeidsmarkedsrapporten fra USA (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.

Konsensus før rapporten er ifølge Marketwatch at 180.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i juli. Det vil i så fall være ned fra 222.000 i juni.

Ledighetsraten ventes å falle fra 4,4 til 4,3 prosent.