Børs og finans

USA-børser: Turbulent uke avsluttet med tilbakegang

Aksjemarkedene i New York pekte ned ved børsslutt fredag. 

Artikkel av: Martine Holøien
19. august 2017 - 09.38

Aksjemarkedene i New York pekte ned ved børsslutt fredag. Det var en kortsiktig oppgang i løpet av dagen i kjølvannet av at presidentens sjefstrateg, Steve Bannons, var ferdig i Det hvite hus. 

Ved børsslutt hadde Dow Jones falt 0,4 prosent til 21,674. S&P 500 var ned 0,2 prosent til 2,426, mens Nasdaq ble handlet 0,1 prosent lavere til 6,217.

Kraft og energi var de sektorene med best utvikling fredag. Oljeprisene klatret over tre prosent da Baker Hughes ukentlige data viste at antall oljerigger gikk ned med 5 til 763 i løpet av uken.

Oljeselskapene Range Resources og Chesapeake Energy ble notert henholdsvis 2,8 og 2,1 prosent høyere.

Detaljhandelsselskaper sto for større tap på fredag.

Sportssektoren ble tynget av Foot Lockers ras på nesten 28 prosent. Justert resultat per aksje var på 0,62 dollar, godt under analytikernes forventninger som var på 0,92 dollar. Sektoren må kanskje bære for "flere år med smerte," sier John Xolidis, analytiker hos Quo Vadis Capital, ifølge Bloomberg News.

Flere analysehus har nedgradert sin anbefaling for aksjen.

Kollegene Nike og Under Armor var henholdsvis ned 4,4 og 3,9 prosent.

Ross Stores trosset den generelle trenden i sektoren og klatret 10,7 prosent. Kleskjeden rapporterte en fortjeneste per aksje på 0,82 dollar, hvor analytikere forventet et overskudd på 0,77 dollar.

Kosmetikkfirmaet Estée Lauder økte med 7,7 prosent da både inntekter og salg viste seg å være bedre enn ventet.

Industrisektorens største taper var Deere. Selskapet, som produserer gravemaskiner, ble notert med en nedgang på 5,4 prosent. Selskapets salg var ikke i tråd med investorernes forventninger.

Renten på en tiårig amerikansk statsobligasjon var ett poeng høyere til 2,19 prosent.