Børs og finans

Avvikler prosjektkontor - 85 ansatte berøres

Aibel legger ned prosjektkontor i Kristiansund.

Foto: Selskapet.

Foto: Selskapet.

Artikkel av: Martine Holøien
13. september 2017 - 13.35

Aibel legger ned selskapets prosjektkontor i Kristiansund, hvor det er rundt 85 ansatte. Årsaken er den vanskelige markedssituasjonen innen vedlikehold og modifikasjoner (MMO) på norsk sokkel, samt tapet av rammeavtalen med Shell, skriver NRK onsdag.

Av de rundt 85 ansatte, har Aibel funnet annet arbeid til 39 i andre prosjekter offshore og ved landanlegg, mens 46 personer blir overtallige.

- De ansatte reagerer som de fleste andre, med litt frustrasjon, litt sinne, enkelte tar det litt mer med ro og det er på grunn av det fantastiske arbeidsmiljøet og det er litt galgenhumor, sier tillitsvalgt i Aibel, Yngve Sjølset, til NRK.

31. august ble det annonsert at Aker Solutions hadde fått tildelt rammekontrakten for Draugen og Nyhamna. Bedriftsutvalget hadde møte i går og det ble da bestemt at driften av prosjektkontoret i Kristiansund måtte avvikles.

Kristiansund-kontoret vil være i drift fram til avslutningen av den eksisterende Draugen-kontrakten ved utgangen av mars.