Børs og finans

Finansmilliardærens beste tips: - Du kan ikke slå markedet

Finansmannen Ken Fisher, som er USAs 184. rikeste person med en formue på over 30 milliarder kroner, forteller hvordan han ble så rik. 

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: Eline Hvamstad
4. september 2017 - 08.57

Den danske næringslivsavisen Børsen møtte den amerikanske finansmannen og multimilliardæren, Ken Fisher, da han nylig var på besøk i Danmark. 

Fisher er rangert av Forbes som USAs 184.rikeste person, med en formue på 3,9 milliarder dollar eller i overkant av 30 milliarder kroner.

Han er også mannen bak det internasjonale finanskonsernet Fisher Investments, som han grunnla i 1979 med en startkapital på 250 dollar.

På spørsmål fra avisen om hvordan han har blitt så rik, svarer han:

- Til en viss grad skyldes det flaks, og at jeg har vært på rett sted til rett tid. Alle jobber jo hardt, men jeg tror det som har vært mitt største fortrinn er at jeg tenker annerledes enn andre mennesker, sier Fisher, og fortsetter;

- Da jeg var gutt, var jeg den yngste i en søskenflokk av brødre. Jeg visste alltid at brødrene mine var større, sterkere og smartere enn meg, og at uansett hva jeg ville ha, kom jeg til å tape hvis jeg måtte kjempe mot en av dem for å få det.

Ifølge Fisher dannet oppveksten grunnlag for den investeringsstrategien han har holdt seg til siden: Gå etter det som er upopulært, som fortsatt er verdifullt.

- Jeg var alltid nødt til å tenke ut hva de ikke ville ha, men som fortsatt var godt. Det er en enorm fordel å innse: Hvis man tror at man er smartere enn andre og sterkere enn markedet, så blir man slått. Man er nødt til å se annerledes på markedet, og finne det andre ikke vil ha, sier Fisher til Børsen.

Han trekker blant annet frem Novo Nordisk, som en aksje verdt å eie.