Børs og finans

Krever over 1900 prosent rente

Mens norske forbrukslånsbanker kappes om å etablere seg i Finland er den finske banken Ferratum i ferd med å slå seg opp i Norge.

Foto. NTB Scanpix

Foto. NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
12. september 2017 - 08.43

Hvis du trenger 5000 kroner innen klokken 14 i dag, og har null sikkerhet å stille, har Ferratum dette tilbudet til deg. Med bankens Ekspresskreditt kan du låne 5000 kroner i 30 dager til en årlig effektiv rente på 1915 prosent, skriver DN.

Det betyr at når lånet forfaller om en måned må du betale 6400 kroner tilbake til Ferratum.

- Det er nettopp slik utnyttelse av folk vi vil stoppe med lovforslaget, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) når DN spør han om Ferratums lånetilbud.

Torsdag sendte Justis- og beredskapsdepartementet et forslag til ny finansavtalelov ut på høring. Forslaget innebærer blant annet et forbud mot urimelig høye renter, såkalte ågerrenter.

Business support manager Emmi Kyykkä i Ferratum Group skriver i en epost til avisen at Ferratum følger strenge prosedyrer for å sørge for at selskapet kun låner penger til kunder som har mulighet til å betale tilbake hele beløpet innenfor tidsfristene. Hun påpeker at selskapets Ekspresskreditt er et kortsiktig lån og mener at det derfor blir galt å se på den årlige renten.

– Ekspresskreditt er et mikrolån, skreddersydd for kunder som har et kortsiktig behov for en relativt liten sum med penger, sier Kyykkä, ifølge DN.