Børs og finans

Mener Seadrill-aksjen bør suspenderes

Investeringsøkonom i Nordnet Tom Hauglund mener meldingen fra Seadrill er svært mangelfull.

John Fredriksen - Foto: Finansavisen

John Fredriksen - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
13. september 2017 - 09.22

- Jeg har prøvd å forstå denne meldingen i to timer. Denne meldingen er altfor mangelfull. Det skal komme en ny melding - en såkalt 6K filing - senere i dag, og jeg mener aksjen burde bli suspendert frem til det, sier investeringsøkonom i Nordnet Tom Hauglund til Hegnar.no.

- Det står ingenting om hvordan fordelingen av aksjene blir og hvem som får hva. Du vet ikke hvor mye obligasjonseierne får eller hvor mye Fredriksen tar. Og ikke minst, vi får ikke vite til hvilken kurs restruktureringen blir på, fortsetter Hauglund.

Redningspakke i boks

Natt til onsdag kom meldingen fra Seadrill om at selskapet har lyktes med å sy sammen redningspakken, som ifølge selskapet sikrer fem nye år med drift dersom den blir godkjent.

Redningsplanen til det John Fredriksen-eide riggselskapet medfører som ventet at Seadrill søker beskyttelse under den amerikanske konkurslovgivningen Chapter 11 i USA. 

Seadrill opplyser at omstruktureringsplanen er inngått med over 97 prosent av långiverne, rundt 40 prosent av obligasjonseierne. I tillegg kommer en investorgruppe ledet av Seadrills største aksjonær Hemen Holding Ltd.

Selskapets utlånsbanker har inngått avtale om å utsette løpetiden på lånene, til sammen 5,7 milliarder dollar, med omtrent fem år uten avdrag fram til 2020.

Redningspakken sikrer at det blir tilført 1,06 milliarder dollar, snaut ti milliarder norske kroner, i ny kapital. 860 millioner dollar av dette er et aksjonærlån, mens 200 millioner dollar er ny egenkapital.

- Vil ikke kommentere

- Den informasjonen som ble sendt ut i dag tidlig, er så mangelfull at de jeg snakker med ikke er villige til å kommentere før de får den 6K filingen, sier Hauglund.

- Vi i Nordnet sitter med 4786 aksjonærer som spekulerer og trader aksjen, og jeg mener at de nå handler aksjen på altfor lite informasjon, avslutter investeringsøkonomen.

Seadrill åpnet opp 10 prosent til 1,97 kroner på Oslo Børs onsdag. I skrivende stund stuper aksjen 11,67 prosent til 1,59 kroner.

Datterselskapet Sevan Drilling raser i skrivende stund ned 64,26 prosent til 0,89 kroner.

Les alt om redningspakken her.