Børs og finans

Norne Securites stålbull på Nel

Meglerhus spår full gass for hydrogenaksje. 

CEO Jon André Løkke i NEL Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

CEO Jon André Løkke i NEL Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

Artikkel av: Are  Strandli
28. september 2017 - 12.07

Nel annonserte onsdag kveld at selskapet har fullført en emisjon på 88 millioner nye aksjer til 2,50 kroner pr aksje, og dermed har hentet inn 220 millioner kroner. I tillegg kommer en mulig reparasjonsemisjon på 10 millioner aksjer til samme kurs. 

I den forbindelse er analysesjef Karl Johan Molnes i Norne Securities ute med en oppdatering på selskapet. 

- Nel Hydrogen vokser langt raskere enn forventet innenfor alkalisk elektrolyse av hydrogen i Nord Europa, skriver han i oppdateringen og viser til kontrakten Nel inngikk i Frankrike i sommer, samt at Danmark utreder et prosjekt der Nel kan lage hydrogen ved elektrolyse av overskuddskraft fra vind som kan benyttes som energi for et Shell raffineri. Også i Holland gjøres det utredninger om potensialet til hydrogen. 

- Nel gjør det også svært godt innenfor fyllestasjoner, skriver Molnes i oppdateringen og viser til at selskapet vinner stadig flere store kontrakter i USA. 

Hydrogenselskapet meldte mandag om en kontrakt med det amerikanske busselskapet SunLine Transport Agency som gjelder bygging av et anlegg for produksjon og fylling av hydrogen i Palm Springs i California.

Molnes mener den var viktig fordi det var den første som inkluderte elektrolyse med den mer moderne PEM (Proton Exchange Membrane) teknologien fra det nylig oppkjøpte selskapet Proton OnSite. 

Venter på nyheter

Norne-analytikeren skriver at markedet nå venter på nyheter fra Nikola Motor Company i USA som skal velge leverandører for deres første åtte store fyllestasjoner for Hydrogen.

Ifølge Molnes skal administrerende direktør i Nikola Motor Company, Trevor Milton, holde foredrag på Zero-konferansen i Oslo 31. oktober, samme dag som Nel skal presentere tallene sine for 3. kvartal. Nel skulle opprinnelig presentert tallene en annen dag, men valgte å endre til nettopp 31. oktober.

Molnes mener de kunne valgt å delta på en av de mange andre miljøkonferansene som arrangeres i Oslo for tiden, dersom det ikke var viktig å komme til Oslo akkurat nå med et viktig budskap. 

Venter dobling

Norne Securities gjentar en kjøpsanbefaling med et kursmål på fem kroner, noe som tilsvarer en dobling fra emisjonskursen. 

- Den raske veksten NEL nå har i Nord Europa innen elektrolyse av Hydrogen for distribusjon i naturgassrørledninger har gjort selskapet og aksjen mindre sårbar for utsettelser innenfor fyllestasjoner som vi har hatt gjennom sommeren, skriver Molnes avslutningsvis i oppdateringen.