Børs og finans

Norwegian og easyJet inngår samarbeid

Norwegian og det britiske flyselskapet easyJet har inngått et samarbeid.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
13. september 2017 - 08.41

Norwegian og det britiske flyselskapet easyJet har inngått et samarbeid som innebærer at Norwegians langdistanseruter vil være tilgjengelig for salg i easyJets nye bestillingstjeneste «Worldwide by easyJet», går det frem av en pressemelding fra Norwegian.

Den nye tjenesten gjør det mulig for easyJets kunder å bestille videreforbindelser til Norwegians langdistansenettverk i én og samme transaksjon.

Ruter fra London

«Worldwide by easyJet» gir passasjerer muligheten til å kombinere en easyJet-flyvning med langdistanseruter fra andre flyselskap, inkludert Norwegians stadig voksende langdistansenettverk til USA, Asia og Sør-Amerika.

Tjenesten vil i første omgang være tilgjengelig på ruter fra London Gatwick, men planen er at den også skal bli tilgjengelig fra andre store flyplasser i Europa i nærmeste fremtid. I dag tilbyr Norwegian 13 langdistanseruter fra Gatwick; 11 til USA, i tillegg til Singapore og Buenos Aires, heter det.

- Vi ønsker å gi alle muligheten til å fly. Derforer det en glede å inngå et slikt samarbeid med easyJet. Mange av Norwegians passasjerer har videreforbindelser til våre langdistanseruter, og et initiativ som «Worldwide by easyJet» gir reisende enda flere valgmuligheter til konkurransedyktige priser, sier kommersiell direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

Høy etterspørsel

- Mer enn 1,2 millioner easyJet-kunder har videreforbindelser fra London Gatwick, så etterspørselen etter en bestillingstjeneste som gjør prosessen enklere for passasjerer er høy. «Worldwide by easyJet» betyr at vi kan få tilgang til en ny, stor kundegruppe, og flyselskapene som vi har inngått samarbeid med har varierte og globale nettverk, sier easyJets konsernsjef Carolyn McCall.

- Selv om den nye tjenesten tilbys på ruter fra London Gatwick, ser vi også på muligheten for å utvide til andre europeiske flyplasser i nærmeste fremtid, fortsetter McCall.