Børs og finans

- På tide å selge amerikanske aksjer

Wall Street. Foto: Scanpix

Wall Street. Foto: Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
13. september 2017 - 14.14

De amerikanske aksjene har hatt et sterkt 2017, men de begynner nå å nå en pris som er den høyeste siden it-boblen på starten av århundret. Da det også er usikkerhet rundt president Donald Trumps evner til å gjennomføre reformer på den politiske scenen, er det et godt tidspunkt å selge amerikanske aksjer nå.

Det er vurderingen til den danske investeringsstrategen Morten Kongshaug, Industriens Pension, ifølge business.dk.

Sett over de siste 40 årene har aksjene kun vært prissatt høyere i den femårige perioden rundt it-boblen, sier han. Trumps vanskelige fremtid er en av årsakene til at aksjene nå kan være på nedtur, mener Kongshaug.