Børs og finans

Russlands rikeste mann vil gi deg opplæring

Foto: Wikipedia - Creative Commons

Foto: Wikipedia - Creative Commons

Artikkel av: Karen Thue
13. september 2017 - 09.35

Russlands rikeste mann, Alexey Mordashov, kan takke stålindustrien for sin formue på 18,5 milliarder dollar. Nå vil han gjøre noe helt nytt, og satser på nettbasert utdanning, melder Bloomberg.

Mordashov har aksjemajoriteten i Severstal PJSC, som er Russlands nest største stålprodusent. Før nyttår startet han imidlertid opp et selskap som skal kjøpe opp gründerbedrifter innen nettbasert utdanning og HR. 

- Vårt mål er å skape en plattform, et ekosystem som vil hjelpe folk å utvikle seg, fra barnehagen til pensjonsalderen og videre, sier Artem Kumpel, som har ansvar for utdanningsavdelingen i Severgroup. 

Milliardæren er personlig involvert og de to diskuterer investeringer og strategier på månedlig basis, hevder han og forklarer at Severgroup ønsker å bygge et slags Amazon for HR og utdanning. De vil tilby opplæring og karrièreutvikling tilpasset alle aldre.