Børs og finans

Ser saftig oppside i Axactor

Fredriksen-samarbeid gir muligheter.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
12. september 2017 - 09.20

Axactor varslet mandag kjøp av to porteføljer med misligholdte lån i Tyskland.

Samtidig avslørte Tyskland-sjef Doris Pleil planer om ytterligere kjøp i nær fremtid.

Har mye tørt krutt

DNB Markets mener kjøpet utvider grunnlaget for selskapets virksomhet i Tyskland, og påpeker at porteføljene inkluderer en stor andel fordringer med allerede inngåtte avtaler om nedbetaling.

- I våre estimater har vi generelt lagt til grunn at selskapet det første året etter overtakelse av en portefølje vil få innbetalt rundt 15 prosent av innfordringsbart beløp, og at de over tid vil få innbetalt rundt det dobbelte av det ved overtakelsen investerte beløpet, skriver meglerhuset i dagens aksjerapport.

Samlet sett estimerer DNB Markets at ledelsen, inkludert gjennom samarbeidet med (John Fredriksens investeringsselskap) Geveran Trading, vil ha en investeringskapasitet på 375 millioner euro per år i 2018 og 2019.

- Dette impliserer at vi venter en jevn strøm av meldinger om nye porteføljeovertakelser fra selskapet i kvartalene fremover, heter det videre.

Ser saftig oppside

Axactor endte uendret på 2,95 kroner på Oslo Børs mandag, og stiger 0,3 prosent til 2,96 kroner i tidlig handel tirsdag.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål fem kroner, og ser dermed en oppside på nesten 70 prosent fra dagens nivåer.

DNB Markets minner selv om sin rolle som rådgiver for Axactor i forbindelse med den nylig gjennomførte rettede emisjonen i selskapet.