Børs og finans

Vil revurdere Biotec sin søknad om refusjon for Woulgan

Svein Lien. Foto: Finansavisen

Svein Lien. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
12. september 2017 - 15.19

Storbritannias helsemyndigheter vil revurdere Biotec Pharmacons søknad om refusjon for Woulgan, går det frem av en melding tirsdag.

Biotec skal ha mottatt positiv tilbakemelding fra myndighetene.

- Vi er fornøyd med at ankepanelet konkluderte positivt på vår anke. Søknaden vil nå returnere til UK Drug Tariff for videre behandling. Årsaken til anken var at Drug Tariff ikke anerkjente verdien av vår kliniske studie, mens deres egne retningslinjer rangerer slike bevis over alle andre, sier konsernsjef Svein Lien i Biotec.

Forsinket refusjon i Storbritannia ventes kun å gi marginal kortsiktig effekt på inntektene ettersom støtte fra klinikere og merkevaregjenkjennelse fortsatt må bygges før selskapet venter signifikante inntekter, skriver selskapet.