Børs og finans

Vil sparke tradere som handler i bitcoin

- Dette vil ikke ende bra. Det vil kollapse, spår Jamie Dimon toppsjef i J.P. Morgan Chase & Co.

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
14. september 2017 - 08.34

Jamie Dimon, toppsjefen for USAs største finansinstitusjon J.P. Morgan Chase & Co, rettet under en konferanse i regi av Barclays tirsdag en kraftig advarsel til alle som har investert i den digitale valutaen bitcoin, skriver DN.

- Bitcoin vil før eller senere kollapse. Det er ren svindel. Det er verre enn tulipankrakket. Dette vil ikke ende bra, sa Dimon.

Investorer lyttet til Dimon og kursen på en bitcoin falt ifølge avisen med 250 dollar – til 4030 dollar – i løpet av 30 minutter ved den digitale valutabørsen Poloniex. Det har vært høy omsetning i løpet av natten.

- Jeg vil sparke tradere som handler i bitcoin for å være idioter, sa Dimon, ifølge DN.

Kursen på bitcoin lå på rundt 600 dollar for ett år siden. I begynnelsen av september var kursen på nesten 5000 dollar. Den har falt de siste par ukene etter at den kinesiske sentralbanken har innført restriksjoner på handel.