Børs og finans

Anbefaler ti aksjer

Artikkel av: Stian Jacobsen
13. oktober 2017 - 12.39

Fredag 13. oktober er det syv nye aksjer i Norden Topp 10. Dermed består listen fra Investtech av fire svenske, tre norske og tre finske aksjer. Denne gang er ingen danske aksjer med i det gode selskap.

Ukens norske aksjer er Statoil, Storebrand og Kongsberg Gruppen.

Investtech har rangert de nordiske aksjene ut i fra tekniske analyser på mellomlang sikt. Dette gjøres av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling.

Kun aksjer med en omsetning på over en million euro i snitt per dag siste måneden er med.

1.   Lifco AB.(LIFCOB.ST) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 270.4 (-3.5)

Lifco AB. viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Kursen har reagert tilbake etter et brudd på en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon uten helt å ha nådd objektivet på 293 kroner. Etablert notering over 272 kroner vil igjen gi nye positive signaler til aksjen, mens brudd på motsatt side av formasjonen vil være et sterkt salgssignal. Aksjen tester støtten ved ca 268 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

2.   Stora Enso Oyj R(STERV.HEX) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 12.54 (0.12)

Stora Enso Oyj R ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 11.80 euro. Videre oppgang til 12.84 euro eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 12.10 euro og videre oppgang er dermed signalisert. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

3.   Neste Corporation(NESTE.HEX) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 39.02 (-0.44)

Neste Corporation har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend. Dette signaliserer en fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 37.03 euro. Videre oppgang til 40.89 euro eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 37.90 euro. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 37.90 euro ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

4.   Nibe Industrier B(NIBEB.ST) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 80.85 (-0.1)

Nibe Industrier B ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen har tatt ut objektivet ved 87.25 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen tester støtten ved ca 80.60 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette brukes som et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

5.   Evolution Gaming Group AB(EVO.ST) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 542 (6)

Evolution Gaming Group AB viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 530 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

6.   Nokian Tyres Plc(NRE1V.HEX) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 38.33 (0.19)

Nokian Tyres Plc ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Glidende snitt-indikatoren har også gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 37.30 euro. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 37.30 euro ved reaksjoner tilbake. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

7.   Statoil(STL.OL) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 159.7 (0)

Statoil ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 148 kroner. Videre oppgang til 164 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 157 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 157 kroner ved reaksjoner tilbake. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

8.   Resurs Holding AB(RESURS.ST) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 57.2 (0.5)

Resurs Holding AB ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 54.10 kroner. Videre oppgang til 57.72 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 56.40 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

9.   Storebrand ASA(STB.OL) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 67.75 (-0.45)

Storebrand ASA ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 58.71 kroner. Objektivet ved 63.81 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 66.40 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.

10.   Kongsberg Gruppen(KOG.OL) - 12. okt 2017. Siste sluttkurs: 137.5 (0)

Kongsberg Gruppen ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 132 kroner. Videre oppgang til 145 kroner eller mer er signalisert. Aksjen tester støtten ved ca 138 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.