An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Sjefstrateg: Vil kunne gi positive smitteeffekter

Leif-Rune H. Rein i Nordea Markets om «månedens viktigste».

Leif-Rune Husebye Rein - Foto: Finansavisen

Leif-Rune Husebye Rein - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
6. oktober 2017 - 13.31
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Klokken 14.30 kommer tallene fra den månedlige arbeidsmarkedsrapporten i USA. Tallene omtales ofte som «månedens viktigste», men sjefstrateg Leif-Rune H. Rein i Nordea Markets tror ifølge TDN Finans denne månedens tall blir av mindre betydning. Det skyldes hovedsakelig at det ventes en vesentlig feilmargin som følge av orkanene Harvey og Irma.

- Nå har jo disse tallene minimal effekt på Norge uansett, bortsett fra at Norge pleier å følge med økonomisk utvikling og retning på internasjonale børser generelt sett. Et sterkt tall vil kunne gi positive smitteeffekter i Europa, USA senere i dag, og da også Norge. Men jeg tror i utgangspunktet at tallet i seg selv har minimalt å si for vår del, sier sjefstrategen til nyhetsbyrået.

Nordea Markets har nylig sluppet sitt månedlige markedssyn, og utsiktene ser positive ut på tross av at stadig flere markeder vaker rundt toppnivåer.

- På verdensbasis er vi overvektet i aksjer med 10 prosent, og mulighet til å gå til 15 prosent, så vi er ganske positive. Når det gjelder Norge er vi nøytralvektet på regionsnivå. Det betyr ikke at vi er veldig negative til utviklingen i Norge, men sammenlignet med andre markeder er det relativt dyrt priset. Vi må derfor ha en ganske sterk inntjeningsvekst for å forsvare nåværende prising, sier Rein til TDN Finans.

Han understreker likevel at det er mange grunner til å være positive til utviklingen i Norge også, og trekker frem stigende oljepris, bra vekst i økonomien, og at den norske kronen trolig vil styrke seg i tiden fremover.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.