Børs og finans

Analytiker om Opera Software

Bemobi kan forsvare hele aksjekursen til Opera torsdag, mener analytiker.

Håvard Nilsson, Carnegie. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Håvard Nilsson, Carnegie. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
23. november 2017 - 14.19

Torsdag la Opera frem tall for 3. kvartal. AdColony, som er Operas største virksomhet målt i omsetning, leverte noe svakere tall, og må ifølge analytiker Håvard Nilsson i Carnegie jobbe videre med å snu butikken rundt.

- For AdColony leverer de dårlige, bekymringsverdige tall. Det er mye som må gjøres før de kan snu butikken rundt. De har alle verktøyene som skal til for å gjøre det, men må bare utføre det på en god måte, og så langt har de ikke klart det, sier han til TDN Finans.

Analytikeren legger imidlertid mer vekt på utviklingen i Bemobi, selskapets abonnementsbaserte app- og spilltjenesteselskap.

- Det positive er at Bemobi gjør det veldig bra. Det viser at monetisering fungerer, det viser at de har kontroll på hjemmemarkedet, og vårt syn er at Bemobi kan forsvare hele aksjekursen til Opera i dag, sier Nilsson til nyhetsbyrået.

Opera Software faller 6,72 prosent i dagens handel på Oslo Børs, til 22,2 kroner.