Børs og finans

Bakkafrost-veksten kommer om noen år

Aksjen straffes. Sjefen ber om tålmodighet.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
14. november 2017 - 12.55

Bakkafrost la tirsdag morgen frem sine tall for 3. kvartal.

Operasjonelt driftsresultat (EBIT) kom inn på linje med konsensus, men markedet straffer likevel aksjen med et kursfall på 3,3 prosent til 330,40 kroner.

DNB Markets skrev før børsåpning at markedet ser ut til å fokusere på volumguidingen fremover.

- For hele 2017 er denne oppjustert med rundt 1.000 tonn. Men selskapet guider samtidig et lavere volum for 2018 enn det som ligger inne i både våre estimater og konsensus. Guidingen for 2018 ligger nå på rundt 51.000 tonn, mot konsensusforventninger på rundt 57.000 tonn. Denne differansen vil kunne tynge EPS-estimatene (resultat per aksje) for neste år, gikk det frem av dagens aksjerapport fra meglerhuset.

Selskapet har investert i et smoltanlegg i Klaskvik, med produksjonsstart neste år og forventet full drift fra 2020.

Øyner god vekst - om noen år

Bakkafrost forventer ifølge TDN Finans derfor at mye av veksten vil komme frem mot 2021, der målet er et slaktevolum på 70.000 tonn.

Toppsjef Regin Jacobsen kunne på dagens kvartalspresentasjon fortelle at selskapet er på god vei mot dette målet.

En mulig indikasjon på at veksten vil komme er ifølge nyhetsbyrået at Bakkafrost venter å sette ut 13 millioner smolt i 2018, mot 10,5 millioner i år.

- Antall smolt vil gå opp når man øker størrelsen. På nåværende tidspunkt bruker smolten to år i fjordene, men med større smolt blir tiden redusert til bare ett år, og det vil si at dersom vi i dag har 16 fjorder å sette ut i, kan vi bare bruke åtte av de hvert år. Med større smolt får vi 16 lokaliteter hvert år, sa Jacobsen til TDN Finans etter presentasjonen.

DNB Markets hadde før dagens Bakkafrost-tall en hold-anbefaling med kursmål 360 kroner.