Børs og finans

Bergen Group skal oppgradere 103 år gammel stolthet

Bergen Group Services AS skal gjennomføre relevant skipteknisk vedlikehold og oppgraderinger i forbindelse med 10-års klassing av SS Statsraad Lehmkuhl.

Statsraad Lehmkuhl. Foto: NTB Scanpix

Statsraad Lehmkuhl. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
14. november 2017 - 13.38

Bergen Group Services AS er tildelt oppdraget med å gjennomføre relevant skipteknisk vedlikehold og oppgraderinger i forbindelse med 10-års klassing av SS Statsraad Lehmkuhl. Oppdraget medfører en lengre tørrdokking i kommende vintersesong.

Bergen Group Services AS har også tegnet en 5-årig rammeavtale med stiftelsen Statsraad Lehmkuhl om fremtidig vedlikehold og oppgraderinger av det historiske skipet. Avtalen inneholder også opsjoner for forlengelse med inntil fire år (to ganger to år).

Administrerende direktør Frode Johansson ser frem til å ta fatt på et spennende oppdrag som i all hovedsak skal gjennomføres i den historiske tørrdokken på Laksevåg.

- Bergen Group Services har over flere år opparbeidet seg en sterk kompetanse på gjennomføring av komplekse og krevende skipstekniske vedlikeholdsprosjekter. For oss er det ekstra kjekt å kunne bruke denne kunnskapen på byens seilskutestolthet. Det er også tilfredsstillende å registrere at det maritime miljøet i hjembyen til seilskipet er konkurransedyktig på denne typen prosjekter, sier Johansson i børsmeldingen.

SS Statsraad Lehmkuhl skal etter planen settes i tørrdokk i desember i år i forbindelse med 10-års klassing og annet vedlikeholdsarbeid. Den 103 år gamle skuten er en av de få tre-mastede barkriggete skipene som fremdeles opererer aktivt, både som skoleskip og i ulike andre sammenhenger.

I tillegg til avtalen knyttet til 10-års klassingen, er også Bergen Group Services AS tildelt er 5-årig rammeavtale med er Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl (SSSL) som både eier og driver skipet. Rammeavtalene omfatter generelt skipsteknisk vedlikehold i avtaleperioden, og sikrer seilskipet en forutsigbarhet knyttet til gjennomføring av kommende prosjekter knyttet til en etablert vedlikeholdsplan.